Müşteri Sadakat Yazılımları Nedir Ne İşe Yarar

02 09

Sadakat Yazılımı Nedir

 

Sadakat Yazılımı Nedir ? 

Sadakat programları, genellikle müşteri sadakati ve ilişkileri yönetiminde kullanılan yazılımlardır. Kullanıcılarının devamlılığı ve sürekliliğini hedefleyen bu yazılımlar, kullanıcıya hediye, ödül veya indirimler ile kullanıcının devamlılığını sağlamayı hedeflerler. 

Sadakat Yazılımları Genelde 5 Temel Özelliği Barındırır:

 

  1. Veri Depolama ve yönetimi : Müşteri verilerinin depolanması ile beraber yönetilmesi ile hem reklamlandırma hem yeni ihtiyaçlara yönelik çözüm bulmayı hedefler.
  2. İletişim Yönetimi: Sms, Email veya Bildirim  Kullanarak Müşterileri ile sürekli iletişim sağlayarak kullanıcıları yeniliklere karşı bilgilendirir.
  3. Hediye, Ödül veya İndirim : Sadakat Yazılımları Müşterilere Özel teklifler sağlayarak kullanıcılara teşvikler sunar ve sistem içinde tutmayı hedefler.
  4. Satış Pazarlama ve Reklam : Pazarlama kampanyaları ve satış süreçleriyle entegre çalışarak işletme yönetimini kolaylaştırmayı hedefler.
  5. Analiz ve Raporlama: Yazılım üzerinden müşterilerin davranışlarını takip edilmesi, analiz edilmesi ve raporlaması ile satışların arttırlması hedefler

 

Sadakat yazılımları, işletmelerin müşteri ilişkilerini güçlendirmelerine ve sadakati arttırmalarına yardımcı olabilir. Bu sayede, müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakatini arttırarak uzun vadeli başarısına katkıda bulunabilir

 

Sadakat Yazılımı Neden Tercih Edilmeli ?

Gelişen dünyamızda hizmet alanında en çok değer verilen olgu artık sadece ürün olarak kalmıyor. Müşterileriniz onlara sağladığınız ürünün kalitesine önem vermekle beraber onla beraber gelen hizmete de değer veriyor ve bunu gözardı etmiyorlar. Müşteriler tercih edeceği hizmete karar verirken sadece alacağı ürünün fiyat performan oranın düşünüp karar vermiyor, bunun yanı sıra artık, ürünü alacağı markaya, ürünün sunum şekline, satış sonrası ve öncesi marka performansı ve hizmetine önem veriyor. 

Bu noktada, özellikle büyüyen ya da büyümeye çalışan markalar her zaman aynı seviyede bir müşteri memnuniyeti yaratmakta zorluk yaşıyor olabilirler. Starbucks'ı bu konuda örnek almak gerekir diye düşünüyorum. Dünyanın neresinde olursanız olun, alacağınız ürünün yanında alacağınız hizmet'inde belli bir standartı vardır ve bunun altına düşmeyecektir. Bu markanın kimliğinden bağımsız yarattığı otomasyonlar ve dijital kimliği sayesinde oluşmuştur. Sadakat Yazılımları her hizmet sektörünün büyüme aşamasında sahip olması gereken bir konfor alanıdır. Şunu unutmamak gerekir ki müşteri hiçbir zaman bir istatistik değil aynı zamanda büyüme yolunda sahip olduğunuz bir katma değerdir, bir geri dönüştür. Bu geri dönüşü anlamlı bir bilgiye çevirmek her sektör için önemlidir.

 

Hangi Sektörlerde Kullanılabilir ?

Sadakat Uygulamaları pek çok sektörde kullanılabillir olmasına rağmen, öncelikli olarak sürekli müşteri ilişkisine dayanan sektörlerde tercih edilmektedir. Bazı Örnek Sektörler

  • Kafeler: Herkesin bir favori mekanı vardır değil mi ? Müşterilerinize belli kahve başına ödül kahve hediye etmek sizi rakiplerinizden bir adım öne geçirecektir.
  • Kuaförler: Kuaförler sürekli tercih edilen sektörlerden birisidir. Her seferinde gelen müşterilerinizi bir sayı olarak görmeyip onların sürekliliğini bir büyüye çevirmek hiçte zor değil
  • Restorantlar: Restorantlar ise yine insanların sürekliliğini sağladığı yerlerden birisidir.

     Diğer Bazı Sektörler:

  • Araba Yıkama
  • Sosyal Medya
  • Güzellik Salonları
  • Tamir Hizmetleri
  • Veterinerler & Petshoplar
  • İnternet Kafeler 
  • Sağlık
  • Taşımacalık
  • Lojistik
  • E-Ticaret

 

Sektörünüz için başarılı ve anlamlı bir sadakat yazılımı üretmek zordur. Fakat bu durum daha önce başarmış kimseye engel olmamış. Büyümeniz vizyonunuzun bir sonucudur. Sektörünüz için uygun bir sistemi nasıl yaratacağınıza dair her zaman bizimle iletişime geçebililsiniz.