Gemini | Google'ın son teknoloji yapay zekası.

12 07

Google'ın Geliştirdiği Yapay Zeka GEMINI

Google, Gemini adını verdiği yeni yapay zeka modelinin detaylarını paylaştı ve bu modeli "bugüne kadar oluşturulan en yetenekli genel yapay zeka modeli" olarak tanımladı. Gemini'nin çeşitli görevlerde ve farklı cihazlarda kullanılabilmesi için ultra, pro ve nano gibi çeşitli sürümleri bulunmaktadır. Yapay zeka alanındaki ileri yetenekleriyle dikkat çeken Gemini'nin özellikleri, geniş bir kullanım yelpazesi ve optimize edilmiş performans sunma potansiyeli üzerine odaklanmaktadır.

 

En Çok Kullanılan 3 Yapay Zeka Aracı

Neden Gemini

Gemini'nin farklı görev ve cihazlarda kullanılabilmesi için ultra, pro ve nano gibi çeşitli sürümleri bulunmaktadır. Özellikle Gemini Ultra, geniş bir konu yelpazesini kapsayarak Tarih ,fizik, hukuk gibi birçok konuda uzmanlaşmış çoklu görev dil anlayışını (MMLU) kullanmaktadır. Bu özellik sayesinde, Gemini Ultra, bu alanlardaki bilgileri anlama ve problemleri çözme konusunda alanında uzman insanlardan daha yüksek performans gösteren bir yapay zeka modelidir.

Ayrıca, Google'ın sohbet botu Bard, ileri düzey akıl yürütme, planlama, anlama ve diğer yeteneklerde Gemini Pro'yu kullanarak gelişmiş bir yapay zeka destek alacak. Bu, Gemini'nin farklı uygulama alanlarında ve görevlerde geniş bir kullanım potansiyeli sunduğunu göstermektedir.