En Popüler 10 Mobil Uygulama Türü Nedir ?

03 23

En Popüler 10 Mobil Uygulama Türü Nedir ?

  • Oyunlar
  • Sosyal Medya Uygulamaları
  • Finans ve Cüzdan Uygulamaları
  • Mesajlaşma Uygulamaları
  • E-Ticaret ya da Market Uygulamaları
  • Haber Uygulamaları
  • Mail Uygulamaları
  • Fitness Uygulamaları
  • Mobil Sadakat Uygulamaları
  • Dil Öğrenme Uygulamaları

 

En çok kullanılan mobil uygulamalar yukarıda saydığımız gibi genel tabirlerle ifade edilebilir. Fakat yine de biz çoğu zaman en çok kullanılan uygulamaları kategorisel bazda değerlendirmiyoruz. Bir mobil uygulama hem sosyal medya kategorisinde hem mesajlaşma kategorisinde olabilir. Birisi hem sadakat uygulaması kategorinde hem e-ticaret uygulaması kategorisinde olabilir. 

Bugünlerde bu alanlarda fazlasıyla rekabet ve kaliteli girişimler bulunmaktadır. Mobil uygulama geliştirme hedefiyle yola çıkan birisinin bunu göz ardı etmemesi gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken şeylerden biriside kesinlikle diğer mobil cihazlar. Örn: Tabletler, Akıllı Saatler, Televizyonlar.

Gelişen Teknoloji ile mobil yazılım dünyasının parlayan yıldızları

Peki teknolojinin gelişmesiyle sektör hangi yöne evrimleşiyordur? Bunun en büyük örneklerinden birisi Stream platformları. Örneğin Netflix, Prime Video gibi. Televizyonların akıllaşmasıyla beraber sinemalar evimize girdi ve artık mobil yazılım sektörü kollarını genişletti. Aynı örneği akıllı saatlerde de verebiliriz. Akıllı saatlerin yaygınlaşmasıyla beraber sağlık ve fitness uygulamaları yüksek seviyede ilgi toplamaya başladı. Peki bundan sonra ne olacak ?

Mobil yazılımlar neleri kapsar ve nasıl bir gelecek bizi bekliyor?

Bu soruya cevap verebilmek için, biraz daha geçmişe gidebilirz. Telefonların ilk çıktığı zamanlarda tek amaçları iletişim olan bu küçük cihazlar zaman içerisinde farklı görevler edindi; kişisel asistan, fotoğraf makinesi, hesap makinesi, eğlence merkezi, gazete ve sizler için daha birçok farklı görev. Günümüzde bize çok basit gelen ve yaygın olarak kullanılan bu mucizevi cihazlar bir zamanlar şuanki tanımlarının çok daha gerisindeydi. Bu  durum ise bizim şuan sorduğumuz soruya bir ön cevaptır.

Neler mobil yazılımdır ? Ya da Mobil Nedir ? Gelecekte daha nasıl evrimleşmesini bekliyoruz.

Mobil terimi hareketli anlamını taşımaktadır. Çünkü telefonlarımızı ceplerimizde rahatça taşıyabiliyoruz evden çıkarken yanımızda götürebiliyoruz. Yani biz tam anlamıyla biz neredeysek oraya taşıyabiliyoruz. Bu durumun telefonlarımızı kişisel asistanlarımıza çevirmesi gayet makul. Peki biz neye mobil diyoruz bunu gördüğümüze göre başka örneklerini de verebiliriz. Hatta hepinizin tahmin ettiği gibi; Tabletler, saatler, televizyonlar da dolaylı ya da dolaysız bu şekilde adlandırılıyorlar. Fakat bunların üstüne neler bu kategoriye giriyor ? Araçlar, gözlükler, anahtarlıklar aslında içerisine çip takılabilen herşey. 

Bu noktada zaman bize neler gösterecek bizleri ne gibi maceralar bekliyor ya da belki bizler bu mobil dünyayı çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Fakat ne olursa olsun hepimiz mobil dünyadan faydalanıyoruz ve bu süreçte her fikir bir madendir. Her uygulama yeni bir sektördür. Her insan bir müşteridir.